Myyty

Asunto Oy Aarnivalkea, Tampere

Täydenpalvelun Asunto Oy Aarnivalkea – upea puinen asuinalue kutsuu Tampereen Vuorekseen

Täydenpalvelun as. Oy Aarnivalkea nousee Tampereelle Isokuuseen, josta ollaan rakentamassa noin 4 000 asukkaan alakeskusta moninaisine palveluineen. Alue sijaitsee Vuoreksen pohjoisosassa, Särkijärven ja Virolaisen asuinalueen välissä. Isokuuseen suunnitellaan arkkitehtuuriltaan yhtenäistä puumateriaaleista rakennettua aluetta, jossa on puukerrostaloja, puisia liikerakennuksia ja puisia pientaloja. Toteutuessaan alue on yksi suurimmista nykyaikaisista puukaupunkiympäristöistä Suomessa.

Hyviä ja monipuolisia palveluita

Alueelle tulevia palveluita ovat mm. päiväkoti, koulu luokille 0-2 sekä päivittäistavarakauppa. Kaupunginosan julkisten palvelujen keskittymä on Vuores-talo, jossa on mm. Vuoreksen koulun alaluokat ja päiväkoti. Yläkoulun tilat valmistuvat Vuores-taloon vuonna 2019. Toinen päiväkoti sijaitsee liikekeskus Klaavan yhteydessä ja kolmas päiväkoti Mäyränmäessä. Isokuuseen on suunnitteilla 160-paikkainen päiväkoti sekä tilat esi- ja alkuopetukselle (1.-2. luokat).

Kaupalliset palvelut lisääntyvät koko ajan: Vuoreskeskuksessa on jo nyt esimerkiksi kaksi lähikauppaa, lounaskahvila, ravintola-pizzeria, valokuvaamo, kauneus- ja hyvinvointialan yrityksiä sekä suunnittelutoimistoja. Vuorekseen kulkee Tampereen joukkoliikenteen linja 5, jolla on arkisin 4 vuoroa tunnissa.

Kattavien ulkoilureittien lisäksi alueella on muun muassa laaja keskuspuisto, useita leikkipuistoja, koirapuisto, viljelypalstoja sekä tekonurmipintainen jalkapallokenttä.

Asunto Oy Aarnivalkea Tampereella

Taidetta täällä on todellakin aivan joka puolella: talojen julkisivuissa ja pihoilla, puistoissa, silloilla, liikenneväylillä ja aukioilla. Vuoreksessa sillan led-valoteos hellii silmiä vuodenaikojen mukaan vaihtuvin värimaailmoin, porraskäytävän lasiin on painettu talon korkuinen metsä, lahjoitetuista suksista muodostuu omintakeinen seinä. Vuores-taloa koristaa graafinen betoni, Shoppailijat-teos toivottaa kävijät tervetulleeksi liikekeskukseen.

Taide on luonteva osa vuoreslaisten jokapäiväistä elämää ja lisää oleellisesti rakennetun ympäristön laatua ja omaleimaisuutta. Rakentajat valitsevat jo suunnitteluvaiheessa ammattikuvataitelijan toteuttamaan omaan rakennukseen tai sen pihalle soveltuvan taideteoksen. Tampereen kaupunki puolestaan hankkii taidetta julkisille paikoille, silloille ja aukioille.

As. Oy Aarnivalkean taideteoksen tekevät taiteilijat Eeva-Riitta Eerola ja Jenni Toikka.

Asunto Oy Aarnivalkea
Isokuusenkatu
33720 Tampere

Vuoreksessa taidetta on kaikkialla.

Huoneistoesimerkit

Myyty
Huoneistotyyppi
Huoneisto
Huoneistoala
Huoneistotyyppi: Rivitalo
Huoneisto: 3h+k+s
Huoneistoala: 72.00 m2
Huoneistotyyppi: Rivitalo
Huoneisto: 4h+k+s
Huoneistoala: 89.00 m2
Huoneistotyyppi: Paritalo
Huoneisto: 4-5h+k+s
Huoneistoala: 92.50 m2
Huoneistotyyppi: Paritalo
Huoneisto: 5h+k+s
Huoneistoala: 93.50 m2