Asiakastarina

Pikapäätöksellä kodinomistajaksi

Hämeenlinnalaisnainen päätyi kodinomistajaksi kuin vahingossa. Mutta kun Sievitalon täyden palvelun asunto-osakeyhtiön huoltoyhtiö pitää huolen pihatöistä ja taloyhtiöllä on oma kuntosali, jää enemmän aikaa kahden koiran kanssa touhuamiselle.

Nuori nainen asuu 54-neliöisessä kaksiossa Hämeenlinnan Metsäpuistossa kahden kauniin rottweiler-neidin kanssa.

Salomaa kehuu kotinsa sijaintia. Se on riittävän rauhallinen, mutta kuitenkin melko lähellä Hämeenlinnan keskustaa. Olennaista on, että lähellä on kunnolliset ulkoilumaastot koiria ajatellen. Salomaa kertoo olevansa maalta kotoisin, joten siksikin rauhallinen ympäristö vetoaa. Odottavan aika tuntui pitkältä. Asunnon osto tapahtui kesällä 2013 ja muuttamaan pääsi vuotta myöhemmin, elokuussa 2014. Salomaa kävi muutamia kertoja katsomassa rakenteilla olevaa asuntoa. ”Siinä vaiheessa oli vaikea hahmottaa, onko tämä pieni vai iso. Kyllä tänne kuitenkin kivasti kaikki huonekalut mahtuivat. Paremmin tämän hahmottaa siinä vaiheessa, kun oikeasti alkaa kalustaa.” Salomaa kertoo, että asuntoon astuminen ensimmäistä kertaa oli jännittävää. Hänen mielestään pintamateriaalivalinnat ovat onnistuneet hyvin. Lattia kestää hyvin koirien meiningin. Keittiö on vähän kokkaavan Salomaan mielestä hyvinkin riittävä ja toimiva. Säilytystilaa on myös yhdelle ihmiselle yllin kyllin. Kylpyhuoneessa kiitosta saa kodinhoitotila.

Elisa Salomaa, 27, kertoo naureskellen omaa kodinostotarinaansa. ”Kaikki tapahtui tosi nopeasti. Päädyin Facebookissa katsomaan kaverin myytävänä olevaa asuntoa ja sitä kautta Etuoven asuntoilmoituksiin. Siellä sitten satuin näkemään tämän yhtiön mainoksen ja eipä aikaakaan, kun olin lainaneuvotteluissa ja uuden kodin omistaja”.

”En minä tässä muuttaisi oikeastaan mitään.” Rakentamisen laatuun Salomaa on tyytyväinen.

Täydellisessä kodissa olisi eteisessä vielä erikseen tuulikaappi tai kuraeteinen. Koirien kanssa sisään tullessa tassujen mukana tulee usein kuraa ja roskia sisälle. Eteinen on useammalle henkilölle myös aika kapea. ”Kengät ja vaatteet mahtuvat kyllä tuohon liukuovikaappiin, mutta olisi hyvä kun tilaa olisi ylimääräiselle kenkätelineelle.” Täyden palvelun yhtiönä Metsäpuistossa on huoltoyhtiö, joka pitää huolen pihatöistä sekä kuntosali, jota Salomaakin käyttää ahkerasti. Salissa on kaikki tarvittava peruslihaskuntoharjoitteluun. Vartiointipalvelukin on tulossa, vaikkakaan sitä Salomaa ei itse koe tarvitsevansa kahden karvaisen henkivartijan kanssa asuessaan.

”Ilmanvaihtokoneen suodattimia tultiin asentamaan, mutta ne oli jätetty ulko-oveen, kun huoltomies ei ollut uskaltanut sisälle. Vaikka ihan kilttejähän nämä ovat”, Salomaa naurahtaa.

Asunto valmistui määräajassa ja tiedotusta on ollut matkan varrella riittävästi. Sievitalon asiakaspalvelua Salomaa kehuu kärsivälliseksi, nopeaksi ja palvelevaksi.

Taloyhtiön hallitukseen kuuluva Salomaa on tutustunut jonkin verran naapureihinsa. Naapurusto on rauhallinen ja viihtyisä. Lapsiperheitä ei ole, mutta lemmikkejä on monilla. Yhdelle hengelle ja kahdelle koiralle koti on sopivan kokoinen. Salomaa kertoo viettävänsä eniten aikaa kotonaan makuuhuoneessa, sillä aktiivisen ihmisen aika kuluu pitkälti kodin ulkopuolella. ”Viikonloppuaamuna on kuitenkin ihana istua tuohon sohvalle puurolautasen ja kahvikupin kanssa katsomaan vaikka leffaa.” Salomaa odottaa kovasti kevättä päästäkseen kunnolla testaamaan takapihan terassin. ”Odotan, että siitä tulee yksi lempipaikkani”.

”Aina sai nopeasti vastauksen kysymyksiinsä, kertaakaan ei ole tarvinnut pettyä. Jos asiaa ei ole heti pystytty hoitamaan, niin ainakin on luvattu, että asia hoidetaan”.